Părintele Mihai-Andrei Aldea este teolog, istoric și doctor în filologie, precum și unul din scriitori contemporani ai Țării.

Activitatea sa este dedicată trăirilor, istoriilor și culturii românești de demult. Prin tot ceea ce face și exprimă, părintele urmărește să apropie de adevăr pe toți însetații de cunoaștere și apropiere de neamul propriu. Pentru părintele Mihai-Andrei Aldea, a fi român înseamnă  a purta în sine chipul străbunilor și a duce mai departe moștenirea lor vie, acest lucru constituind o datorie pentru fiecare dintre noi. Firește, nimeni nu poate fi silit să primească o moștenire. Însă între o moștenire proprie, a străbunilor noștri, și altele, care ne sunt impuse, un indice al sănătății sufletești este hotărârea de a alege să culegi și să valorifici moștenirea părinților tăi.

Scriitorul Mihai-Andrei Aldea se remarcă prin opera sa unică în literatura română contemporană, fiind autorul primului roman fantastic inspirat din folclorul și tradiția neamului românesc. Este vorba despre Drumul spre vozia, roman în 3 volume:

  1. Drumul spre vozia. Cei Trei și Pădurea cea Mare
  2. Drumul spre vozia. Cei Trei și Luptele Deralei
  3. Drumul spre vozia. Prin Coline și Neguri

Cartea are și un site propriu.

Părintele Aldea are și o puternică activitate publicistică pe care o desfășoară cu precădere pe blogul propriu. Este cunoscut în spațiul public și pentru cartea sa, Ortodoxia și artele marțiale, în care a tratat cu lux de amănunte spiritul luptător al creștinilor și modelul perpetuu al Sfinților Militari.